JENNYS BARCELONARESA

Vår medarbetare Jenny är nyligen hemkommen från ett 24-gradigt Barcelona och en femdagarskurs i programmering tillsammans med 100 (!) andra drivna kvinnor med viljan att lära sig mer om programmering. Vi passade på att träffa henne för att ställa några frågor och prata mer om vikten av utbildning och vidareutveckling i sitt arbete. Jennys nuvarande uppdrag är som teknisk delprojektledare på Scania Customized Truck Development, där hon hjälper kunden i flera olika utvecklingsprojekt på mekaniksidan.

Välkommen hem Jenny, berätta, vad är Tjejer Kodar?

– Tack! Tjejer Kodar erbjuder utbildningar och kurser för kvinnor inom programmering. De flesta utbildningarna/kurserna ges i form av kodresor till olika ställen i Sverige och Europa.

Hur fick du idén att delta i kursen?

– En god vän till mig hade hört talas om Tjejer Kodar genom en bekant som deltagit i en kurs. Hon frågade om jag ville följa med och det ville jag gärna! Jag tänkte att det kunde vara ett bra tillfälle att få prova något nytt, få grundläggande kunskaper i programmering och samtidigt spendera en trevlig vecka i Barcelona med likasinnade.

Varför vill du med mekanistbakgrund lära dig mer om programmering?

– Jag är nyfiken av mig och kände att det vore roligt prova något helt annat än vad jag vanligtvis pysslar med under en vecka. Det var både utmanande och roligt och jag kan varmt rekommendera andra att åka på en liknande resa.

Hur tror du att du kommer få användning av dina nytillskansade kunskaper i framtiden?

– Jag är helt övertygad om att jag kommer att få användning av det jag lärt mig. Även om jag inte planerar att börja arbeta som programmerare så känns det som att en grundläggande förståelse kring programmering är viktigt för att förstå hur de digitala hjälpmedel och tjänster som vi använder oss av varje dag fungerar. I framtiden vill jag gärna arbeta med att leda projekt med ett större IT-innehåll.

Slutligen, vad särskiljer Omecon från andra bolag?

– Omecon är ett lite mindre bolag där man inte försvinner i mängden. Det finns stora möjligheter att som konsult påverka hur bolaget ska utvecklas och vilken typ av uppdrag man vill arbeta med. Omecon uppmuntrar också till kompetensutveckling och tack vare den flexibla lönemodellen möjliggörs utbildningar som den här.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.