VI ÄR OMECON

HISTORIK

Omecon AB bildades 2015 och är tänkt att vara en motvikt till branschens stela och föråldrade strukturer. Målsättningen var att skapa ett modernt konsultföretag med fokus på det tekniska kunnandet och leveranserna till kund och att samtidigt ha stor fokus på medarbetarnas trivsel och utvecklingsmöjligheter.

Alla fyra grundare har lång och gedigen erfarenhet från ingenjörsbranschen och industrin och tillsammans med våra medarbetare har vi en bred och tung samlad erfarenhet inom produktutveckling, främst inom tillverknings- och fordonsindustrin. Omecon:s första kund var Exeger Sweden AB (Utveckling av tillverkningsutrustning för solceller)

AFFÄRSIDÉ

Genom kvickt agerande och fingertoppskänsla förser vi stora och små teknikföretag med välbetänkta tekniska leveranser. Våra ingenjörer drivs av nyfikenhet och företagsamhet som skapas genom att i första rummet ställa deras behov av trivsel, en familjär känsla och utveckling av deras potential.

OMECON IDAG

Majoriteten av våra kunder finns i Stockholmsregionen men vi har även verksamhet i Göteborg. Omecon består idag av ca 25 medarbetare. Vårt huvudkontor är beläget på Kungsgatan i centrala Stockholm. Omecon har expanderat sedan dag ett och har det senaste året knutit till sig flertalet nya kunder inom spännande och utmanande branscher. Vi expanderar ständigt vårt nätverk av kompetenta ingenjörer vilket ger oss stora möjligheter att svara upp på kundförfrågningar.

Genom transparens och en lyhörd öppen dialog skapar vi effektivt ett väl fungerande samarbete med våra kunder där det aldrig ska vara långt mellan ord och handling. Erfarenhetsmässigt bidrar det till framgångsrika resultat i uppdragen.

Minst lika viktigt som kontakten med våra kunder är att de konsulter som jobbar hos oss ska trivas och utvecklas i sin karriär. Därför jobbar vi hårt med att de ska känna delaktighet och för dig som kund innebär det engagerade konsulter som brinner för sina uppdrag. Konsulter som alltid levererar spetskompetens inom ditt specifika område.

Konsult på plats

Omecons grundare är själva är ingenjörer och har mångårig erfarenhet från industrin vilket gör att vi snabbt kan skaffa oss en förståelse för just er verksamhet och behov. Det gör att vi snabbt kan hitta rätt medarbetare för uppgiften. Vare sig det handlar om konstruktion, teknisk projektledning, inbyggda system, elektro eller någon med mer ”hands on” kompetens.

Lägga ut jobb

Behöver ni hjälp med konstruktion men vill ha till fast pris eller har platsutrymme? Vi har god erfarenhet av att hjälpa våra kunder med paketlösningar där vi utför jobbet i våra lokaler utifrån en plan vi tillsammans tar fram. Det går även att ha konsult med löpande schema som jobbar viss tid hos er och resten av tiden hos oss.

Anlita oss

Som mindre bolag måste vi vara extra lyhörda för kunden behov. Vår entreprenöranda genomsyrar vårt arbetssätt och vi är vana att hitta skräddarsydda lösningar som passar just era behov. Det märks inte minst i vårt val av medarbetare som besitter hög kompetens och ofta har en bred kunskapsnivå.

Vid frågor eller mer information ring oss på 08-120 319 20 eller skicka ett mail till info@omecon.se

VÅRA KOMPETENSOMRÅDEN

Produktutveckling Mekanik

Omecon har en flerårig bakgrund inom mekanikkonstruktion och tillsammans delar vi ett genuint intresse för innovation och produktutveckling. Vi har därför valt att forma vår verksamhet kring produktutveckling och våra kunniga mekanikkonstruktörer tar med sig industriell erfarenhet från både större och mindre utvecklingsprojekt till er. Bred kunskap finns inom plastkonstruktion, gjutgods och tunnplåtskonstruktion. Vi behärskar de flesta CAD-verktygen såsom CATIA V5, Solid Works och Creo men självklart är vi anpassningsbara efter era behov.

Våra mekanikkonstruktörer kan både hjälpa er med helhetsåtaganden och resursförstärkningar. Utvecklingsprojekt kan även utföras på vårt kontor.

Kompetensområden inom Produktutveckling Mekanik:

Plastkonstruktion
Gjutgodskonstruktion
Tunnplåtskonstruktion
Projektplanering

mekanikkonstruktör

Teknisk projektledning

Vi har stor erfarenhet av att driva tekniskt utmanande utvecklingsprojekt åt både mindre och större företag. Att få människor att verka mot ett gemensamt mål är en grundförutsättning för en projektledare. Våra projektledare behärskar den konsten samtidigt som de är skickliga ingenjörer. Rätt projektmetodik, ett bra ledarskap och att möta kundens krav och tillgodose alla intressenter är vår utgångspunkt.

projektledning

Inbyggda system

Stor del av den hårdvara vi utvecklar hos kund kommer som slutprodukt samverka med intelligenta system. Det kan handla om elektronik och mjukvara som integreras för att ge produkten sin slutgiltiga funktion oavsett om det är till industrin, hemmet eller i bilen. Intelligenta system implementeras allt mer i människors vardag, såväl på jobbet som fritiden.

Vi är glada att kunna vara en del i den utvecklingen hos våra kunder med våra drivna medarbetare som brinner för att hitta lösningar och skapa innovativa produkter.

Kompetensområden och mjukvaror:

  • Embedded software development
  • Digital Design (VHDL)
  • Python, C, C++, JAVA
  • PHP, HTML, CSS, WordPress, Visual Basic, ADA, C-sharp approgrammering

Bransch­närvaro

AUTOMOTIVE

AUTOMOTIVE

Från Göteborg via Mälarregionen till Kiruna hjälper vi flera fordonstillverkare med kompetens inom projektledning, konstruktion, testkörning och geometri-säkring.

VERKSTADSINDUSTRI

VERKSTADSINDUSTRI

Våra konstruktörer utvecklar kundanpassade hydraulikcylinder åt industrin, även utveckling av separatorer som avskiljer vätskor, gaser eller fasta ämnen inom mat-, läkemedels-, kemi- och oljeindustrin.

HUSHÅLLSPRODUKTER

HUSHÅLLSPRODUKTER

Inom konsumentsegmentet bidrar vi med våran plast- och ytmodelleringskompetens där våra konstruktörer bl.a. hjälper till att utveckla morgondagens dammsugare.

Hårdvaruutveckling

Hårdvaruutveckling

Omecon har kompetens inom elektronikinkapsling och hjälper våra kunder med deras hårdvaruutveckling för konsumentelektronik.

PROCESSINDUSTRI

PROCESSINDUSTRI

Vi hjälper ett cleantech-bolag att realisera sin patenterade förgasningsteknik som producerar ren syntesgas åt processindustrier.

INHOUSE-VERKSAMHET

INHOUSE-VERKSAMHET

Vi har drivit flera spännande inhouse-projekt, bl.a. har vi tagit fram en ny typ av cykelhjälm anpassad för internationella storstäder. Vi har även tagit fram en högpresterande stektermometer som är sammankopplad med en app för hemmaanvändare.

Jobba på Omecon

VILKA ÄR VI?

Det finns många arbetsgivare inom konsultbranschen att välja mellan och att hitta den som passar just dig kan vara svårt. Valet av arbetsgivare varierar från person till person och i slutändan tror vi på Omecon att det handlar om att som individ bli sedd. Vi väljer därför att sätta dig som konsult i centrum. Du kommer att mötas av en trevlig företagskultur med ”högt i tak” men framförallt ett modernt konsultföretag som präglas av omtanke och skoj. Många fina ord kan tyckas men detta är, som vi ser det, nyckeln till en framgångsrik relation mellan Omecon och dess konsulter. För att det ska fungera i längden så tror vi på att du, som konsult, ska ha en bra känsla i magen varje dag du går till jobbet.

LÖNEN ÄR INTE ALLT MEN ÄNDÅ EN VIKTIG DEL

Hos oss väljer du själv om du vill ha högre lön eller längre semester. Vill du som anställd ha en tjänstebil så finns där inget hinder heller. Vi vet att människor har olika preferenser, befinner sig i olika livsfaser och Omecon har därför valt att ha ett flexibelt lönesystem. Vårt lönesystem medger en valfrihet som du kan anpassa utefter dina egna premisser.

UTANFÖR JOBBET

På Omecon värnar vi om den familjära känslan, och för att skapa en god trivsel och sammanhållning anordnar vi regelbundna månadsträffar där vi hittar på inspirerande och roliga aktiviteter.

Vår friskvårdsgrupp Omecon Out of Office som drivs av medarbetare på Omecon anordnar kreativa sport- och träningsaktiviteter där vi provar på både nya och traditionella träningsformer tillsammans. Till dessa event brukar vi också bjuda in potentiella framtida medarbetare för att lära känna varandra bättre. Alla roligheterna dokumenteras på våra sociala medier, så glöm inte att följa oss! Det senaste från flödet hittar du nedan.

PENSION & FÖRSÄKRINGAR

Som anställd på Omecon omfattas du av ett förmånligt tjänstepensions- och försäkringsprogram som vi i samarbete med SPP har utformat för att ge maximal trygghet för dig som medarbetare.

Förutom avsättning till pensionssparande ingår även en sjukförsäkring samt en premiebefrielse. Det innebär att en högre ersättning kommer att betalas ut om någon av våra anställda skulle vara sjukskriven mer än 90 dagar samt att pensionssparande fortsätter. Utöver våra tjänstepensionsförsäkringar omfattas varje anställd av en tjänstegrupplivförsäkring (TGL) som innebär att ett försäkringsbelopp utbetalas till den försäkrades närstående om det värsta mot förmodan skulle inträffa.

Samtliga anställda har en trygghetsförsäkring vid arbetsskada (TFA) som innebär att man har rätt till ersättning om man råkar ut för en olycka under sin arbetstid eller till och från jobbet. Med andra ord, du kan känna dig trygg när du arbetar på Omecon.

VILKA UPPDRAG?

För att du som konsult skall trivas och må bra i din karriär så handlar ju nästan allt om din jobbsituation. Den styrs av vilket typ av uppdrag och med vilken kund du jobbar med. Därför har vi den utgångspunkten att det är du och ingen annan som väljer vilket uppdrag du ska jobba med. På Omecon jobbar vi med ett brett spektra av kunder och kommer därför alltid att kunna erbjuda just det uppdrag som passar och intresserar dig.
SÅ…

Det enda sättet att veta om en arbetsgivare verkligen lever upp till det som utlovas är att testa, på riktigt!

Följ oss

Kontakta oss

OMECON AB

STOCKHOLM
+46 08-120 319 20

c/o Ioffice
Kungsgatan 37
111 56 Stockholm
info@omecon.se

GÖTEBORG
+46 031-383 44 04

PRENUMERERA PÅ NYHETSBREVET!

Ta del av senaste nytt på Omecon, få förhandsinformation om lediga tjänster och spännande uppdrag. Du får även inblick i hur kul vi har på jobbet!