Prototypframtagning

INSPIRATION • 5 juni 2023

Vi på Omecon är experter på prototypframtagning av allt från enkla mock-ups till avancerad hårdvara med integrerad elektronik. Vi har i stort sett alltid något prototypbygge på gång där målet är att på kort tid realisera koncept för våra kunder. Det viktigaste i processen är att snabbt ta fram en fysisk prototyp till kunden för att kunna klämma och känna på. Form och funktion utvärderas sedan tillsammans med Omecons ingenjörer innan vidare förberedelse för seriemässig produktion. Innan vi trycker på knappen och skickar ert koncept till produktion samlar vi alltid hela utvecklingsteamet och går igenom produkten för att undvika sena justeringar och onödiga ledtider. Vi har en stor bredd kompetenser under samma tak, med grund inom mekanik, elektronik, design, materialval och tillverkning.

Exempel på kundcase

Utveckling av prototyp av Bluetooth-styrd kameratrigger.

Här ville kunden snabbt ta fram 30 st funktionerande prototyper av en bluetooth-styrd kameratrigger att utvärdera i fält. Utvecklingsarbetet började med att först sätta sig in i hur slutanvändaren skulle hålla i enheten, därefter 3D-printades ett par olika koncept för utvärdering av ergonomi.

Parallellt togs den integrerade elektroniken fram tillsammans med en enkel app för styrning. En fullt fungerande tidig prototyp hade snart tagit form, bestående av 3D-printade delar, svarvad aluminium och enkel elektronik. När kunden tillsammans med Omecons utvecklingsteam utvärderat och förfinat konceptet återstod bara tillverkningen av de 30 slutgiltiga prototyperna.

Lär mer om hur vi kan hjälpa dig att ta fram prototyp.