Några av våra projekt

Eftersom vi arbetar med många teknikprojekt som ligger i framkant marknadsmässigt är det ofta känsligt för oss att visa produkterna i sin helhet. Därför visar vi endast tillåten information från våra projekt nedan.

En robust och finmekanisk produkt som ska kunna fraktas på djungelstigar.

Randvillkoren för projektet var att skapa en mobil produkt med intuitivt gränssnitt som skulle kunna skeppas runt hela världen, vara robust och ha samma höga precision vid varje användning. Teamets största utmaning var att dels bygga en tillräckligt hållbar produkt, dels att hålla både vikt och storlekskrav för flygtransport.

Utöver användarvänliga digitala gränssnitt och intuitiv montering av produkten ingick även ergonomi och lätthanterlighet bland kraven. Resultatet blev en kraftfull och lättanvänd produkt med stöttålig finmekanisk upphängning. Vi designade inredningen i transportväskorna samt tog fram egendesignade kretskort till produkten.

Överblick av produktutvecklingsprocessen

En prestandaprodukt som ska tåla hård användning i såväl ökenklimat som Islandsvinter

Målet var att skapa en mycket robust produkt för hård användning samtidigt som den måste bibehålla en god ergonomi. Under två år utförde vi utveckling och testning i en itererande process för att få till en lösning som klarar allt från omfattande slitage, hård användning, olika väderextremer och ergonomiska krav så väl som viktkrav samt bibehållen hög precision vid varje användningstillfälle.

Resultatet blev en stryktålig produkt för repetitiv användning i tuffa miljöer. Vi designade även inredningen till transportväskorna samt tog fram unika kretskort till två ingående komponenter på produktserien.

Precisionstillverkning av viral produkt

Ratchet Ring ställde stora krav på toleranser och finmekanik, dels för en smidig montering, men framförallt för att hitta den rätta motståndet och klicket för användaren. Efter ett par prototyper var den tillräckligt färdig för nästa steg. Resultatet hittar ni på hemsidan:

Länk till projektet: projectratchet.com

En one of a kind-produkt med hög precision och kraftfulla motorer

Efter att vi byggt en första prototyp för att verifiera konceptet var nästa steg att utveckla en så färdig produkt som möjligt. Här var det mycket viktigt att göra rätt från början, så vi höll nästan dagliga avstämningar med hela teamet. Syftet var att få allas input, högt och lågt i syfte att kunna säkerställa att produktens över 300 unikt designade delar skulle passa vid slutmonteringen.

En högprestandaprodukt med gränssnitt mot människokroppen

För att få till den här produkten ställdes höga krav på att få till lösningar där flertalet motorer samverkar för att styra finmekaniska delar till exakta positioner som sedan ska gå att replikera på samma produkter över hela världen genom ett användarvänligt gränssnitt. Resultat, en intuitiv och avskalad prototyp för testning av funktion och hastighet.

ECO GARDEN +

Vi fick förmånen att vara med och bistå det innovativa bolaget Ecobloom med kunskap och expertis inom plasttillverkningsteknologi inför deras release av ett intelligent och självrengörande odlingssystem.

Länk till projektet: www.ecobloom.se

RECCO

Omecon fick förtroendet att hjälpa RECCO® med produktdesign och visualisering av ett nytt bälte, RECCO® Rescue Belt. Recco utvecklar teknologi för att bland annat göra dig sökbar i med hjälp av reflektorer och detektorer.

Läs mer här: www.recco.com

QleanAir

Som stolt mekanikpartner till QleanAir Scandinavia är vi med och bidrar i utvecklingen av olika typer av högteknologiska och certifierade luftreningsprodukter. QleanAir Scandinavia skapar hälsosamma inomhusmiljöer som främjar människor, produkter och processer.

Läs mer här: www.qleanair.com

Stryktålig kapsling för elektronisk produkt

I en itererande utvecklingsfas började våra produktutvecklare med det första steget, kapsla in elektroniken på ett diskret och stryktåligt sätt. Sedan följde utöver vidareutveckling och vissa kringdetaljer nästa utmaning, att få till en bra paketering, minimera artiklar och kablage samt att finslipa lösningen till att bli ett så universellt system som möjligt.

https://www.playreplay.io